tisdag 24 mars 2015

Dags att dra i handbromsen!

Man ska inte tro att det bara är guld och gröna skogar att vara gpb-opererad. Det är ett ansvar utan dess like. Det är nu det svåra börjar efter 2 år. Det går lättare att äta och dricka så mycket onödigt slinker ner. Har man som jag det gamla bettendet i bakhuvudet så är det lätt att trilla dit och gå upp i vikt. Nu har vågen pekat lite uppåt och det är svårt att gå ner. Nu måste man modifiera om hjärnan och skita i dålig mat och sötsaker. Inte det lättaste som man vet sen innan operationen. Hur f-n ska det gå till? Innerst inne så vill jag INTE bli fet igen men blev rädd igår när jag träffade en gammal vän som opererat sig för över 3 år sen. HON HADE GÅTT UPP 20KG. Det enda råd hon hade till mig var att jag skulle passa mig. BLEV SKITRÄDD men det blev även ett uppvaknade. Bara för att man är opererad så måste man tänka på vad som slinker ner. HÖG tid för förändring! Håll tummarna för 17.

Kramiz

lördag 7 mars 2015

Skitdag

Idag har jag helt tappat konceptet. Ingen vidare planering alls. Men ett glas vitt framför brasan i torpet räddade mig för stunden. Gbp och vin är en lätt match, tyvärr.


Chips

Usch så kass dag. Chips till lunch. Inget att rekommendera😔

fredag 6 mars 2015

Vill inte veta vad det står i innehållsförteckningen

Pölsa till lunch. Tror att jag blivit tokig på riktigt som ens gillar det här. Ser ut som värsta spyan dessutom. VÅGAR INTE LÄSA INNEHÅLLSFÖRTECKNINGEN. 




onsdag 4 mars 2015

Statusuppdatering på måendet efter exakt 2 år och 13 dagar som opad

Mår väl! Mycket väl men det har väl svajat en del med magen till och från sista tiden. Nu blir det lite skitsnack här på tal om magen. Den har rumlat och bubblat och varit stenhård. Satan i gatan... skiten ville inte ut. Till slut sa det poff och nu har jag kört med laktosfritt och hoppat över de saker jag ätit som ställt till detta elände.

Nu ger jag f-n i :
laktos
all svamp förutom champinjoner.
Vitt skitbröd
Hamburgare

Det jag mår bäst av är faktiskt FISK och grönsaker så det äts ofta och kan tillagas på många sätt.

Dumpar gör jag ibland men inte alls som i början...hua det var inte nice.

Håret växer numer så det knakar och det är ju guld eftersom håret blev tunnt och i dåligt skick de första året.
Men det har ju ordnat upp sig.

En sak som oroar mig är att jag kan äta mycket mer och fortare idag så det kommer jag ta upp med dietisten så jag kan få bukt med det. Vill ju inte att jag ska hamna i nån dålig vana igen. För som sagt - Det är inte bara guld med en GBP-operration kan jag lova. Man får offra en del och kämpa på.

Viktmässigt så ligger jag mellan 68-71 kg till mina 1,71 och ska ABSOLUT inte gå upp mer. Jag har ju som sagt varit nere på 65 men då kände jag mig skraj för att gå ner mer. Folk påpekade att jag såg nästan för smal ut då. Men man har en egen självbild och just idag känner jag mig som en elefant trots att jag har 38 i storlek på brallan. Mycket lustigt!

Jag kommer vara aktiv här framöver och kommer även bjuda er på bra recept och tips som fungerar bra för mig.

Ha det bäst så hörs vi.

Angie